top of page

Biografie Yara Beeks

 

De nog jonge Doetinchemse Countryzangeres Yara Beeks heeft al veel ervaring opgedaan en is bezig een goede reputatie op te bouwen in binnen- en buitenland. Ze deelde het podium met onder andere Douwe Bob, de Engelse singer-songwriter Mike Toole en de succesvolle Countryband Ramblin Boots; daarnaast speelde ze als support act voor Emma Heesters en de Amerikaanse Whitney Rose. Ze is meerdere malen te horen geweest in Spanje, Duitsland en België en op festivals als Mañana Mañana en Eurosonic. Zichzelf begeleidend op gitaar schrijft Yara over het dagelijks leven dat voor ons allemaal herkenbaar is en laat ze zich inspireren door onder meer Vince Gill, Ilse de Lange en Alison Krauss. In haar repertoire heeft ze naast eigen werk ook covers van the Chicks, Dolly Parton, Danny Vera en Johnny Cash.

 

Na een reeks succesvolle solo-optredens besloot Yara dat het tijd was om een band te vormen. In het begin van 2023 bundelde ze haar krachten met twee doorgewinterde muzikanten: Dennis Spee, een getalenteerde drummer uit Arnhem, en Martin Stegeman, een meester op de contrabas uit Lochem, voegden zich bij haar. Met deze nieuwe ritmesectie steeg niet alleen de gemiddelde leeftijd aanzienlijk, maar brachten ze ook een schat aan ervaring en muzikaal talent met zich mee.

Terwijl de band zich verder ontwikkelde, sloot zich later in datzelfde jaar gitarist Nico Klumpert bij de band aan. Met zijn toevoeging werd de sound van de band verder versterkt, en de prachtige meerstemmige zang voegt een extra laag diepte en emotie toe aan de nummers. Samen smeden ze een krachtige en veelbelovende muzikale toekomst.

Yara Beeks Foto.JPG
bottom of page